Thuisleven.com > Kerst > Kerstprikkers voor het Kerstdiner

Kerstprikkers voor het Kerstdiner

De onder- en middenbouw leerlingen maken samen met de ouder/ verzorger een traktatie voor het jaarlijkse Kerstdiner. De bovenbouwleerlingen trekken lootjes en serveren een gewenste koude maaltijd uit aan de getrokken klasgenoot. Op onze basisschool zijn de porties voor de kinderen al teruggebracht naar tien per kind, omdat het voedseloverschot uit de hand liep. 20161222_134735

Pinterest staat vol leuke ideeën voor het Kerstdiner, daar zag ik ook het gebruik van een mok i.c.m. satéprikkers. Toevallig hadden we in de kelder nog twee zware wintermokken staan. Daar heb ik een stuk komkommer onderin gelegd om de prikkers in te kunnen steken. Samen met de kleuter en de schoolmeid hebben we van losse stukjes fruit, vrucht en worst de vorm van een kerstboom geprobeerd na te maken. Hiervoor gebruiken we alleen hetgeen ze zelf graag lusten. Beiden wilden per se kroepoek bij het Kerstdiner trakteren, manlief bedacht er een soort sneeuwslinger van te rijgen en die aan het oor vast te knopen. Vol trots zijn de meisjes met de mok de klas ingelopen. “Ik heb zelf gekookt”, zei de kleuter tegen de juf. Na afloop hebben we gehoord dat ze er ook van gesmuld hebben.

De zilveren kerstboomprikker vond ik als laatste overgebleven in het schap bij de Blokker. Voor komend jaar ben ik vastbesloten bij http://www.ikgatrakteren.nl/nl/search/ te slagen. In de advent-kalender 2016 kwam een vuurpijlprikker met fruit voorbij, die we tegen die tijd allang geproefd zullen hebben! 15027396_1148842108539916_5327078964698110299_n

Linda Meester

Voeg commentaar toe